Reactie plaatsen 
 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Top 5 film muziek componisten
11-08-2011, 12:00 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 11-08-2011 om 12:01 AM door Hans Wynant.)
Bericht: #1
Top 5 film muziek componisten
Er zijn er veel die in de buurt komen en waarvan ik twijfelde zoals Danny Elfman, James Newton Howard, en de verdienstelijke Howard Shore voor Lord of the Rings maar een mens moet beslissingen nemen dus ook al is het moeilijk ziehier mijn persoonlijke top 5:

Op 5 John Barry: Out of Africa, talloze James Bond films zoals View to a Kill The living Daylights Octopussy Moonraker From Russia with Love, Mercury Rising... John we miss you man.

Op 4 James Horner: Cocoon, Glory, Willow, Appollo 13, Aliens, Star Trek II en III, beide Zorro films, Titanic en natuurlijk Avatar.

Op 3 Jerry Goldsmith: Patton, Star Trek, Gremlins, Poltergeist, The 13th Warrior, Total Recall, The Burbs... te veel om op te noemen. Jerry ruste in vrede we missen je.

Op 2 Hans Zimmer: Rain Man, Driving Ms Daisy, Black Hawk Down, Gladiator, The Thin Red Line, Inception en het prachtige samen met James Newton Howard werk voor Batman Begins en The Dark Night.

Op 1 zonder enige twijfel John Williams: do you still need an introduction ok: Jaws, 1941, Indiana Jones, Shindler's list, Empire of the Sun, en natuurlijk het opus Star Wars.
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
11-08-2011, 01:23 AM
Bericht: #2
RE: Top 5 film muziek componisten
enkel en alleen al voor Star Wars verdient hij zijn 1e plaats Big Grin die muziek is zo rijk en zo goed geschreven, veel mensen halen hun neus op voor filmmuziek, maar zeker Star Wars is subliem : ik luister er regelmatig naar en ik vind dat hij echt enorm goed gebruik maakt van de mogelijkheden van een symfonisch orkest : ik denk wel dat de trompetten er een zware kluif aan hebben, als 1e trompet zou ik dit weigeren zonder doublure Wink veel "gewone" klassieke muziek is echt minder goed geschreven, ik zou het dolgraag eens "niet-versterkt" symfonisch willen horen in een concertzaal met goede akoestiek : Brussels Philharmonic moet dit wel kunnen Smile ze hebben een heel goede reputatie als het op filmmuziek aankomt
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
11-11-2011, 05:23 PM
Bericht: #3
RE: Top 5 film muziek componisten
onlangs de Godfather nog eens gezien en die filmmuziek (van Nino Rota dacht ik) mag er ook zijn, die muziek maakt de film echt een pak beter, geeft de nodige dramatiek en diepgang vind ik
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
11-20-2011, 10:43 PM
Bericht: #4
RE: Top 5 film muziek componisten
vorig jaar het Star Wars concert gezien in het Sportpaleis. Geluid kon inderdaad stukken beter maar toch fantastisch om te zien en te horen. en ongeloofelijk om een bijna uitverkocht Sportpaleis voor film muziek te zien. Van Nino Rota hebben we inderdaad buiten de Godfather en Italiaanse films niet veel gehoord in Hollywood. Misschien wel jammer. ik quote Wikipedia:
"Rota werd geboren in een muzikale familie. Hij was een wonderkind. Zijn eerste oratorium, L'infanzia di San Giovanni Battista, componeerde hij op zijn elfde en werd in het begin van de jaren twintig opgevoerd. Hij werd eerst onderwezen door Ildebrando Pizzetti aan het conservatorium van Milaan, en verhuisde later naar Rome waar hij lessen volgde aan het Accademia Nazionale di Santa Cecilia. Tussen 1930 en 1932 woonde Rota in de Verenigde Staten, waar hij studeerde aan het Curtis Institute te Philadelphia. Hier volgde hij lessen in orkestratie bij Fritz Reiner en compositie bij Rosario Scalero.
In de jaren veertig was hij voornamelijk actief als filmcomponist. Hij componeerde de filmmuziek voor enkele van de belangrijkste filmregisseurs van Italiƫ, waaronder Luchino Visconti, Franco Zeffirelli en Mario Monicelli. Het vruchtbaarst was zijn samenwerking met Federico Fellini. Hij was verantwoordelijk voor de muziek van alle films die Fellini maakte tussen 1952 en 1978. Hij was tevens de componist van de eerste twee The Godfather-films. Hij werd voor beide films genomineerd voor de Academy Award voor beste originele muziek, maar zijn eerste nominatie werd teruggetrokken toen bleek dat hij de muziek gedeeltelijk van een vorige film had gebruikt. Voor The Godfather II won hij samen met Carmine Coppola de Oscar.
De laatste dertig jaar van zijn leven was hij tevens directeur van het conservatorium van Bari.
Nino Rota stierf in 1979 op 67-jarige leeftijd. Zijn muziek werd postuum nog voor verscheidene films gebruikt."
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
03-25-2015, 08:20 PM
Bericht: #5
RE: Top 5 film muziek componisten
Ik deel de eerdere lijsten en mijn persoonlijke favoriet blijft Jerry Goldsmith(vooral Star Trek TMP is briljant)en John Barry.

Toch wil ik ook wel een lijstje deponeren:

Bernard Hermann(kan niet ontbreken in dit soort lijstjes)

Maurice Jarre(zie hierboven)

Howard Shore

Alan Silvestri

Trevor Jones

Ik weet er echt nog wel meer maar deze heren horen zeker op dit topic!
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
Reactie plaatsen 


Ga naar locatie:

Contact opnemenFreebb.beNaar bovenNaar inhoudArchiefmodusRSS-syndicatie